Çocuk Çalışmaları İçin Destek Programı ikinci dönemini kapattı

1 Ağustos 2018’de başlayan, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Şırnak ve Van’da çocuklara yönelik psiko-sosyal destek çalışmaları yürüten sanatçı, öğretmen/eğitmen, psikolog, aktivist ve sivil toplum çalışanlarını destekleyen Çocuk Çalışmaları için Destek Programı 30 Kasım-1 Aralık 2019’da Diyarbakır’da yapılan etkinliklerle programın 2. dönemini kapattı.

Kapanış programında, eğitim ve atölyelere katılıp daha sonra projelerini yürüten katılımcılarla sürecin değerlendirmesine yönelik yoğunlaştırılmış atölyeler gerçekleştirildi. Aysel Fidan, Ayşe Görür ve Fırat Bingöl’ün moderatörlüğünde yürütülen atölyelerde, Yaratıcı Etkinliklerin Psikososyal Destek Sürecine Etkisi, Çocuk Katılımı, Kültür-Sanat Etkinlikleri ile Psikososyal Destek Çalışmalarının Uyumu ana başlıkları ile odak grup çalışmaları yapıldı.

Eğitmen Eğitimi ve Küçük Hibe olmak üzere iki hattan ilerleyen programın Eğitmen Eğitimi’ne proje şehirlerinden 47 kişi katıldı. Katılımcılarla Risk Altındaki Çocuklarla Çalışma Metodolojisi ana başlığında bir Genel Eğitim ile Fotoğraf, Müzik-Ritim, Plastik Sanatlar, Oyuncak-Oyun, Masal Anlatıcılığı ve Yaratıcı Drama başlıklarında Sanat Atölyeleri gerçekleştirildi. Aynı zamanda açık çağrı yoluyla Küçük Hibe’ye başvurular alınarak program süresince 51 proje desteklendi. Batman, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Şırnak ve Van’da yürütülen projelerden 1.850 çocuk faydalandı.

Çocuk Çalışmaları için Destek Programı, Umverteilen Vakfı’nın desteği ve Kompetenz’in ortaklığıyla Anadolu Kültür tarafından yürütüldü. Program, Diyarbakır’dan DİSA (Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü), Önce Çocuklar Derneği ve Amed Şehir Tiyatrosu, İstanbul’dan SKYGD (Sosyal Kültürel Yaşamı Geliştirme Derneği) ve Bilgi Üniversitesi ÇOÇA (Çocuk Çalışmaları Birimi) ile Ankara’dan Gündem Çocuk’un içerik ve lojistik katkılarıyla gerçekleştirildi.