Anadolu Kültür 20 Yaşında!

Anadolu Kültür 20. kuruluş yıldönümünü bugüne dek ürettiği projeler, destek verdiği ve işbirliği yaptığı sanatçılar, kültür insanları ve kurumlarla birlikte kutluyor; üretmeye, paylaşmaya, dayanışmaya devam ediyor! 

Kültürel diyalog ve işbirliğini odağına alarak sayısız proje ve etkinlik, eğitim, hibe destek programları gerçekleştiren Anadolu Kültür 20. yıl çerçevesinde tüm bu çalışmaları dijital bir yayında biraraya getirerek kapsamlı bir envanter ortaya koyuyor. Bu envantere ve kurumun temel çalışma alanlarına paralel hazırlanan “Kültür ve Sanatı Paylaşarak 20 Yıl: Anadolu Kültür Söyleşileri” başlıklı söyleşi dizisi ise sivil toplum, siyaset, akademi ve yayın dünyasından önemli isimleri biraraya getiriyor.

Anadolu Kültür 2002 yılında Osman Kavala’nın girişimleriyle sanatın değişik alanlarından, iş dünyasından ve sivil toplumdan kişilerin biraraya gelmesiyle kâr amacı gütmeyen bir kültür kurumu olarak kuruldu. Geçen bu 20 yılda, sivil toplum alanını genişletmek, bu yolla kültür ve sanatın birleştirici ve dönüştürücü gücünü çoğaltmak, yaygınlaştırmak için Türkiye’den ve dünyadan 120 kurumla işbirliği yaptı, bağımsız sanatçılara ve kültür kurumlarına 442 hibe desteği verdi. Bağımsız sanat çalışmalarına alan açan ve halen çalışmalarını kesintisiz sürdüren Depo’yu ve Diyarbakır Sanat Merkezi’ni hayata geçiren Anadolu Kültür, bu iki merkezin yanı sıra 104 farklı şehirde 2.000’i aşkın sergi, söyleşi, konser, film gösterimine imza attı. Eğitim atölyeleri, podcast serileri, kültürel yayınlar ve mobil uygulamalarla bireyler ve toplumlar arasında kültür köprüleri kurulmasına öncülük etti.