Diyarbakır Hafızası'nda yeni sergi: İlçe Postası

Diyarbakır Hafızası’nın “İlçe Postası” ismiyle başlayan yeni sergi dizisinde Diyarbakır’ın merkez dışında kalan ilçelerini oralarda doğmuş, büyümüş yazarlar ve araştırmacılardan dinliyoruz.

İlk “İlçe Postası’nda Silvan’ı, Kürtçe üzerine çalışmalarıyla da tanınan yazar Dilawer Zeraq kişisel bir rotada, şiirsel bir dille anlattı. Yazar, araştırmacı Müslüm Üzülmez, Ergani hakkında bilgi birikimini şahsî kayıtlarla harmanladığı katmanlı bir yazı yazdı. Eğil’in Ermeni geçmişine dair bir belgeselin iki yönetmeninden biri olan gazeteci Altan Sancar, doğduğu toprakları birçok başlıkta bugünle kıyaslarken suların altından, üzerinden bir geziye çıkardı.

“İlçe Postası” sürecek.
 

Katkıda bulunan yazarlar 
Altan Sancar, Müslüm Üzülmez, Dr. Dilawer Zeraq

Sergi editörü 
Pınar Öğünç

Çeviri 
Dilawer Zeraq, Abdulsıttar Özmen (Kürtçe) 
Nazım Dikbaş (İngilizce)

Tasarım 
Ali Doğan Çetin

 
 

Anadolu Kültür ile Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği ortaklığında yürütülen proje kapsamında geliştirilen Diyarbakır Hafızası’nda, kurulduğu yerde varlığını altı bin yıldır aralıksız sürdüren şehrin somut ve somut olmayan kültürel değerleri, çokkültürlü yapısı ve tarihi seçilmiş temalarla ele alınıyor.

Kente dair özel koleksiyonlarda bulunan belgeleri Diyarbakır Hafızası’yla paylaşmak için [email protected] adresinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Diyarbakır Hafızası projesi, Chrest Vakfı’nın desteğiyle gerçekleştirilmektedir.