Diyarbakır Hafızası'nda yeni sergi: Portrelerle bir Diyarbakır portresi

Diyarbakır Hafızası’nın yeni sergisi, Portrelerle bir Diyarbakır portresi, Diyarbakır’ın “insanları”nı konu ediyor. Kökleri Antik Çağ’a uzatılabilecek olan biyografi türünü insanlık son dört-beş yüzyılda yeniden keşfetti. Çerçeveyi daraltan mikro tarih anlatılarının son yüz yılda daha da artan kıymeti ise öznenin tanımını genişleterek daha zengin, resmî söylem karşısında daha dirençli bir anlatı geleneği oluşturdu.

Bu sergi, kentin geçmişinde hayat hikâyeleri üzerinden geziniyor, kişisel tarihleri Diyarbakır’da başlamış, farklı alanlardan, değişik nedenlerden dolayı önemli kişilerin portrelerini sunuyor.

Katkıda bulunan yazarlar: Ahmet Çakmak, Şeyhmus Közgün, Mehmet Şimşek
Sergi editörü: Pınar Öğünç
Çeviri: Abdulsıttar Özmen (Kürtçe), Feride Eralp (İngilizce)
Tasarım: Fika
 

Anadolu Kültür ile Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği ortaklığında yürütülen proje kapsamında geliştirilen Diyarbakır Hafızası’nda, kurulduğu yerde varlığını altı bin yıldır aralıksız sürdüren şehrin somut ve somut olmayan kültürel değerleri, çokkültürlü yapısı ve tarihi seçilmiş temalarla ele alınıyor.

Kentin tarihi, kültürü ve mimarisine dair özel koleksiyonlarda bulunan belgeleri Diyarbakır Hafızası’yla paylaşmak için [email protected] adresinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Diyarbakır Hafızası projesi, Gerda Henkel Vakfı, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ve Chrest Vakfı’nın desteğiyle gerçekleştirilmektedir.