VAHA programının web sitesi yayında

VAHA, kamusal tartışmalar ve diyaloğun Türkiye ve Avrupa’daki kentlerde desteklenmesine yönelik çalışmalar yürüten bağımsız kültür ve sanat mekânlarından ekipler ile birlikte ve onlar için geliştirilmiş iki yıllık bir program. Hibrit mekânların barındırdığı çeşitliliği ve bölgedeki ülkelerin içinden geçtiği demokrasi krizlerine yönelik bağlamsal çözüm arayışlarını biraraya getiren VAHA, yerel uygulamalardan öğrenmenin gücünü keşfederken, ifade özgürlüğü ve kültürel programlama platformlarına yönelik destek geliştirmeyi hedefliyor. 

VAHA’nın yeni web sitesinde, programın ayrıntılarını inceleyebilir; Türkiye ve Avrupa’dan 16 VAHA hub’ını* (yerel işbirliği ağı) yakından tanıyabilirsiniz. Ayrıca, program kapsamında yürütülen projelere dair haberleri, etkinlik duyurularını, ilham verici hikâyeleri ve açık çağrıları site üzerinden takip edebilirsiniz. VAHA hub’larının kendi şehirlerinde pilot aktiviteler geliştirip uyguladığı birinci aşamanın sonunda, çeşitli disiplinlerden üretimleri siteye eklenecek ‘Kütüphane’ sayfasında erişime açılacak. 

VAHA, Anadolu Kültür ve MitOst e.V. girişimi olup, Stiftung Mercator ve European Cultural Foundation tarafından finanse edilmektedir. VAHA konsorsiyumu, tematik çalıştay ve ağ kurma toplantıları için iac Berlin ve seyahatle ilgili harcamaları için Chrest Vakfı’yla işbirliği içindedir.

VAHA’yı sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz: Instagram | Facebook | Twitter
*Altenburg, Ankara, Antalya, Atina, Belgrad, Budapeşte, Çernihiv, Diyarbakır (2 hub), Eskişehir, İstanbul, Lefkoşa, Mersin, Porto, Tiran, Wrocław